O nama

Višegradska kuća je osnovana sa ciljem da poštovaocima domaćih proizvoda ponudi širok asortiman hrane, pića, prirodne kozmetike, ručnih radova, nakita, kao i suvenira.

Program hrane obuhvata kozje sireve sa Borika, hercegovačke kravlje sireve u maslinovom ulju, pršut, ajvare. U ponudi su takođe i džemovi, slatka i pekmezi od drenjina, jagoda, malina, smokava i šljiva, kao i višegradski livadski med. Ljubitelji poslastica za sebe mogu odabrati i slatke proizvode višegradskog proizvođača „Adria” koji nudi rahat lokume, žele i keksove. Svi prehrambeni proizvodi su napravljeni od najkvalitetnijih sastojaka, po tradicionalnim recepturama.

Od pića možete birati između kvalitetnih rakija od šljiva, dunja, krušaka, kajsija i grožđa, kao i hercegovačkih vina nadaleko poznatih vinarija “Vukoje”, “Tvrdoš” i “Sekulović”. Ako ste ipak ljubitelj likera, tu su i orahovac, te likeri od kadulje, kivija, maline, kupine, ruže, mente i višnje. Takođe je moguće kupiti sirupe i matične sokove od aronije, maline, višnje, jabuke, nara, šljive i zove. Svi proizvodi su od prirodnih sastojaka, bez konzervanasa, aditiva, vještačkih zaslađivača I boja.

Kako je za prevenciju zdravstvenih problema kao i saniranje već postojećih sve veća potražnja za prirodnim preparatima, tako nudimo i čajeve, tinkture, meleme, kreme, gelove i tonike pripremljene sa biljnim sastojcima biranim na nezagađenim područjima, sušenim i pripravljanim na načine koji će najbolje zadržati njihova ljekovita svojstva.

Ako vam treba ideja za poklon dragima ljudima, moći ćete da birate između unikatnih pletenih, tkanih i heklanih komada odjeće i ručnih radova izrađenih od strane vrijednih žena Višegrada. Osim toga, možete da vidite i različite dekorativne i upotrebne predmete, kao što su kutije za nakit, četke za kosu, obilježivači za knjige, podmetači, dekorisane tegle, slike rađene različitim tehnikama, nakit izrađen na poseban način, a sve unikatno i neodoljivo. Suvenirska ponuda obuhvata šolje, razglednice i štampane slike sa motivom legendarne višegradske ćuprije i Andrićgrada.

Bilo da živite u Višegradu ili ste navratili da se izbliza upoznate sa prelijepom Drinom, mostom kakvom na svijetu ravnog nema i ulicama Andrićevog djetinjstva, za sebe možete odabrati nešto od autentičnih ukusa I mirisa ovoga podneblja ili predmeta kojima ćete obradovati drage ljude.